Mönsterrapporterade verk, utförs på olika sätt och material. Utgångspunkten har ofta varit handrtryckta screentryck på textil, företrädesvis bomull och linne. Med dagens teknik kan en också göra digitala textltryck av hög kvalitet. Jag använder mig numera av båda teknikerna då de har olika och kompletterande register.
Mönsterverk har också utförts på andra material såsom papper , aluminium och kakel, även då både som handtryckta eller digitalt utförda.
Mina mönsterverk har till allra största delen visats på konsthallar /gallerier eller använts i offentlig gestaltning, men även i privat miljö.
Intentionen är att skapa mönster med visuellt, stark direktverkan och i relation till detta väva in en mer långsamverkande associativ tråd. En mindre grupp mönster har jag dock att enbart hålla som färg och formbaserade. Kallar dom "gridmönster".
loading...

BIO. Textil och tapetverk (då som BU- verk)

Species. Handtryck på linne. 240 x 130 cm.

 Eine kleine Nachtmusik.
Reservagetryck på linne.

Bonsai.
handtryck på linne.

The escape.

Les arbres.

Klorophyll. 
Handtryck på linne.

loading...

Paradise lost.
Exempel på både handtryck och digitaltryck på textil, samt tapetverk.

Faustus.
Digitaltryck på linne.

Nacht und Sonne. tryck på linne.

La societe.
Handtryckt textil och tapetverk.

VANITAS.
En serie/sekvens med ett och samma grundmönster som förändras, bryts ner för att till slut försvinna. Omvänt: en atmosfär i vilken en struktur/ natur etablerar sig och bygger upp en hel tablå.
Material och mått: Digitaltryck på linne, varje del cirka 1,30 x 240 cm

Grundmönstret bygger på ett tidigt mönster, "Le petit feu", som gestaltar en liten begynnande eld, en olycka i en boning.

loading...

BERRIES.
En serie mönster/mönster,
där den associativa tråden har tonats ner.
 

Cul-de sac. Handtryck på linne (rött och blått) samt vinsyrereservage på sammet ( "negativt" tryck)

loading...